Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan öltözködj stílusosan

2018.04.07

Stilus - hireink.hu

Akinek megvan rá a pénze, egy butiktúra során minden divatos darabot beszerezhet, amit a szezon megkövetel. Ám ez egyáltalán nem garancia arra, hogy jól is fog kinézni bennük. A stílusos öltözködéshez ugyanis ennél sokkal több kell – és nem a pénzből…

Persze, a divatmagazinok és blogok mindig megmondják, mely darabokat kell feltétlenül beszerezni az aktuális trendnek megfelelően, csakhogy ezek a darabok sokszor már hat hónap elteltével cikinek számítanak, s kergetnek sokakat abba a csapdába, hogy a havi rezsi elmaradásával adóznak a divat oltárán.

Ez pedig nemcsak anyagilag megterhelő, de lelkileg is kimerítő. Emellett, mindenki, aki lépést tart a divattal, s beszerzi a szezon alapdarabjait, kis különbséggel gyakorlatilag ugyanúgy fog kinézni, mint a többi trendkövető. S nem úgy, mint ahogyan szeretne: mint az a nő, akinek önazonos stílusa van, s aki, úgy látszik, bármit fölvehet, jól áll rajta… No hiszen, éppen ők azok, akik nem vesznek föl bármit. Persze, nem könnyű megtalálni a saját stílusunkat...
 

Nézzünk meg azt a 7 hibát, amit a stílusos nők nem követnek el.


1. Nem másolnak ész nélkül divatikonokat

Kétségtelen, hogy a street style fotók és blogok remek inspirációt adhatnak a divatos és egyben stílusos öltözék összeállításához. Az azonban nem feltétlenül célravezető, ha egy az egyben megpróbáljuk lemásolni az ott látottakat. Egyrészt, a high end márkák megvásárlását nem sokan engedhetik meg maguknak, másrészt a képen és aktuális ikonon látottak nem biztos, hogy rajtunk is jól állnak. Ezért, ha találunk olyan ruhakombinációkat, amelyeket nemcsak mutatósnak tartunk, de úgy gondoljuk, mi is jól mutatnánk bennük, nézzünk szét a már meglévő darabjaink között, illetve keressünk egy-egy megfizethető alternatívát. Természetesen, ha új ruhadarabot vásárolunk, ne felejtsük el felpróbálni, mielőtt megvesszük.

Célszerű olyan hírességek gardróbját nézegetni, akiknek a sajátunkhoz hasonló az alkatuk, hiszen alapszabály: ami egy gömbölyded alkaton jól áll, nem feltétlenül mutat jól egy törékeny termeten, és fordítva, s persze a testmagasság, az arányok és formák, a bőrszín mind módosítanak az összképen.

2. Nem játsszák a sznobot, és nem is azok

Egy igazán stílusos nő szinte bármilyen üzletben képes számára megfelelő ruhadarabra bukkanni. Persze nem mindig és mindenáron, de nem fél a turkálóktól, vagy ha éppen az alkatának megfelel, a tinédzsereknek szánt holmiktól sem… És a végén egyáltalán nem úgy fest majd, mint a 12 éves unokaöccse. Ez pedig azt jelenti, hogy akár second hand holmikból is fel tud öltözni úgy, hogy a nők sárguljanak az irigységtől, a pasik pedig megforduljanak utána az utcán. Sőt, az egyik ismerősöm hivta fel a figyelmemet egy weboldalra, ahonnan sok jó cuccot sikerült már vásárolnia. Ez a Ruha Radar hirdető oldal, a ruharadar.hu webcímen érhető el.

Stilus 2 hireink.hu

3. Nem felejtik el a saját ízlésük

A legstílusosabban öltözködőktől lehet a leggyakrabban hallani: óh, ez a blúz, már ezer éves… és valóban évek óta viselik. Mert jól áll nekik, és mert jól tudják kombinálni. Tudják, hogyan hozzák ki belőle, amit lehet: ha betűrik a derekát, ha feltűrik az ujját, kigombolnak még egy gombot, kihangsúlyozzák a nyakukat egy feltűnő fülbevalóval, nyaklánccal – majd bezsebelik a dicséreteket. 

4. Nem tűnnek túl megcsináltnak

A stílusos nők soha nem alulöltözöttek, de nem is tűnik úgy, mintha órákat (napokat-heteket) töltöttek volna azzal, hogy megtervezzék, mit vesznek fel egy-egy eseményre.

Ők azok, akik lazán belebújnak egy lapos talpú flitteresbe, miközben a többi nő toronymagas sarkakon tipeg. Akik magukra húznak egy elegáns nadrágkosztümöt, ahelyett, hogy csillogó rövid koktélruhában feszítenének, mint mindenki más, és akik inkább egy kissé kócos kontyba tűzik a hajukat, amikor mindenki laza hullámokba csavarja…Kis dolgokban tudnak különbözőek s egyéniek lenni, és így mindig kilógnak a tömegből.

5. Nem gondolják, hogy a márka teszi

A legnagyobb közhely, de igaz. A stílus nem azon múlik, mennyire drága holmikat aggatsz magadra. Lehet egy szimpla szürke póló-farmer kombináció is, ha jól áll, és persze, ha jó a frizurád meg ápolt a körmöd…

A stílusos nő attól az, hogy ő ragyog a ruhában, nem a ruha ragyog rajta.

Stilus 3 - hireink.hu

6. Nem rabszolgái a divatnak

Ez nagyon fontos. Ha van saját stílusod, tudod, hogy az éppen aktuális trendek közül mit válassz, mi az, ami számodra való. Ha valami nem tetszik vagy nem áll jól rajtad, hiába divatos. Soha ne vásárolj meg valamit csak azért, mert most éppen ez a menő.

7. Nem azért öltöznek, hogy mások stílusosnak tartsák őket

Egy stílusos nő önmagának öltözik. Azt veszi fel, ami az életstílusának megfelelő, az alkalomhoz illő, ami jól áll neki, és amiben jól érzi magát. Mert hiába van egy Jimmy Choo magassarkúd, ha nem tudsz járni benne… És lehet a kis feketét is egy vagány (és kényelmes) bokacsizmával  párosítani úgy, hogy az tökéletes legyen. Csak keresd, és találd meg az öltözködésben is önmagad.

Az eredeti cikk a Hireink.hu weboldalán jelent meg!

Ha tetszett, kérlek oszd meg másokkal is!