Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jaguár elektromos autója beelőzte a Tesla-t?

2017.08.26

Jaguar I-Pace Concept - hireink.hu

Nincs rossz sorozatban a Jaguar. Nemrégiben az F-Pace nyerte meg a Világ Év autója díjat, most pedig a Jaguar I-Pace Concept, egy tisztán elektromos sportos szabadidő-járműve lett az év koncepciója a 16. Észak-Amerikai Tanulmányautó Díjátadón.

Jaguar 1 - hireink.hu

Összesen 24 koncepciójármű közül döntöttek a Jaguar I-Pace mellett olyan mezőnyből, amelyeket az idei év autószalonjain: Los Angelesben, Detroitban, Chicagóban, Torontóban vagy New Yorkban mutattak be az észak-amerikai közönségnek.

Jaguar 2 - hireink.hu

A tanulmány a Jaguar első elektromos járművének, a Jaguar I-Pace modellnek az előfutára, amely már 2018 második felében megjelenik útjainkon. A kocsi alatt a gyártó saját fejlesztésű elektromos rendszere kap helyet, a hajtásáról két, állandó mágnesű szinkronmotor gondoskodik, amelyek a hajtótengelyekben kapnak helyet. A motorok fejenként 200 lóerősek, az összteljesítmény így elérheti a 400 lóerőt, amely 4,0 másodperc körüli 0–100 km/h-s gyorsulást eredményezhet.

Jaguar 3 - hireink.hu

Az elektromos autók esetében legfontosabb hatótáv kérdésében sem áll rosszul az I-Pace, az ígéretek szerint az 500 kilométeres távot elméletben teljesíteni fogja egy feltöltéssel. A 90 kWh-s lítium-ion akkupakkos autó, újratöltése az angliai piacon leggyakoribb jelenlegi szabvány szerinti gyorstöltővel 90 perc 80 százalékra.

Jaguar 4 - hireink.hu

Az I-PACE Concept a Jaguarok lélegzetelállító teljesítményével gazdagítja a villanyautók piacát. A 2018 második felétől megrendelhető elektromos Jaguar 700 Nm forgatónyomatékot bocsát késlekedés nélkül vezetője rendelkezésére, legnagyobb teljesítménye 400 LE, álló helyzetből 4 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Az új generációs technológia és a jövőbe tekintő formavilág együttesen olyan károsanyag-kibocsátástól mentes vezetési élményt kínál, amelyet csak egy Jaguar adhat meg gazdájának.

Jaguar 5 - hireink.hu


A cikk támogatója a Jármű Radar hirdető oldala: jarmuradar.hu

Az eredeti cikk a Hireink.hu weboldalán jelent meg.

Ha tetszett, kérlek oszd meg a cikket!